nl
Reserveren

Omgeving

Evenementen


Zeeland
barst van de evenementen!
Zeker in de zomermaanden is er een overdaad aan feesten en festivals die je kunt bezoeken. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival, er zijn verschillende jazzfestivals en talloze kunstroutes. En dan zijn er nog kermissen, visserijfeesten- en havenfeesten.

Concert at Sea
Concert at Sea is het grootste popfestival van Zeeland. Het festival op de Brouwersdam (op 3 km van Hotel Renesse) trekt jaarlijks tienduizenden mensen. Mede-organisator Bløf speelt een belangrijke rol, net als de vele muzikale vrienden van de Zeeuwse band... (lees meer...)Kermis

Vrijdag 25 juli t/m Woensdag 30 juli 2014, Rond het Kerkplein
Wie vond het als kind niet heerlijk om rondgezwaaid te worden in een zweefmolen of lekker plakkerig te worden van een suikerspin?!
In Renesse kan het jaarlijks aan het einde van Juli. (lees meer...)

Fjoertoer Renesse
De FjoerToer Renesse wordt gehouden op 27 september en biedt een spektakel voor iedereen. Afstanden van 21km, 15km en 7,5km door de "Kop van Schouwen" met als finishlocatie het gezellige centrum van Renesse.
Het traject loopt hoofdzakelijk door de pure natuur zoals die rond Renesse overvloedig aanwezig is. Bossen, duinen en stranden zijn betrokken in de route en voor de 21km lopers start de FjoerToer op de indrukwekkende Oosterscheldekering. Alle verrassingen onderweg zijn gebaseerd op licht, beeld en geluid en komen het best tot hun recht in de schemering en het donker. de Fjoertoer start dan ook in de middag en eindigt in de avonduren. (lees meer...)

Markten

Bijzonder populair zijn de markten die in Renesse worden gehouden. Allereerst is er de weekmarkt, iedere woensdag van 08:00 uur tot ongeveer 15:00 uur. Daarnaast worden diverse extra (avond) markten georganiseerd waarop veel stands staan met toeristische producten en demonstraties. Vooral de nachtmarkten, die tot middernacht duren, worden enorm druk bezocht. Al deze markten worden rond de kerk in het centrum van Renesse gehouden. (lees meer...)


Halve van Renesse
In eerste instantie is gekozen voor een halve marathon omdat deze afstand voor zowel hardlopers als wandelaars aantrekkelijk is. De loop begint en eindigt in het gezellig drukke centrum van Renesse. De eerder genoemde vuurtoren fungeert als keerpunt. Zowel de heen- als de terugweg voert langs schitterende plekken en gaat zowel over verharde als onverharde gedeelten. De Halve van Renesse is een jaarlijks terugkerend evenement geworden, waaraan honderden hardlopers en wandelaars van heinde en ver kunnen deelnemen (lees meer...)


Straô

Straô is de benaming van een folklore die nog uitsluitend in de westhoek van Schouwen Duiveland Zeeland voorkomt.De datum was tot ver in de 70-er jaren van de 20e eeuw als volgt: De eerste Straô valt op maandag in de week voor de Vasten te Renesse. Op maandag voor Vastendag is het te Haamstede, Burgh en Westenschouwen gezamenlijk en daarna volgen de andere dorpen beurtelings op maandag of zaterdag
(lees meer...)

Havendagen Zierikzee
Jaarlijks terugkerend evenement rond de haven van Zierikzee. Muziek, markt met streekproducten, folklore, vuurwerk en feestavonden (lees meer...)

Jazz by the Sea
Hét Jazzfestival met uitzicht op zee! Het is een internationaal oude stijl jazzfestival langs de kust van Walcheren, van Vlissingen tot Veere, elk jaar de 3e week van September (lees meer...)

Zeeland Nazomer Festival
Het Zeeland Nazomerfestival brengt van eind augustus tot begin september twee weken lang theater en dans op verrassende locaties verspreid over Zeeland. Denk aan een opera in een korenveld of een toneelstuk op een verlaten scheepswerf (lees meer...)

Satisfaction Guaranteed - Best Deal

Reserveren

Selecteer de data van uw verblijf in om de beschikbaarheid te controleren, altijd gegarandeerd de laagste prijs!

van
tot

Blijf op de hoogte van onze specials

Wij hebben uw inschrijving goed ontvangen. Bedankt voor uw interesse!
Gelieve een geldig e-mailadres op te geven